Kolačići

Šta su kolačići?

Kolačići (eng. Cookies) su mali podaci koji se izdaju vašem računaru kada posjetite web stranicu i pohranjuju i povremeno prate informacije o vašem korištenju web stranice. Nekoliko kolačića koje koristi Vegos d.o.o. traju samo u toku vaše web posjete i ističu kada zatvorite preglednik. Ostali kolačići koriste se duže vrijeme, gdje, na primjer, Vegos d.o.o. treba da upamtiti Vaše podatke za prijavu kad se sljedeći put vratite na web stranicu.

Zašto koristimo kolačiće?

Vegos d.o.o. koristite kolačiće za poboljšanje kvalitete web stranice, kako bi poboljšali vaše iskustvo korištenja web stranice i da bi vam bolje poslužili. Kolačići omogućavaju Vegos d.o.o. za praćenje i analizu upotrebe web stranice.

Kolačići koji se koriste na web stranici objašnjeni su u nastavku i temelje se na vodiču Međunarodne trgovačke komore za kategorije kolačića.

Strogo potrebni kolačići – od suštinskog su značaja za funkcioniranje web stranice i omogućavaju vam da koristite osnovne značajke web stranice. Bitne karakteristike web stranice zahtijevaju strogo potrebne kolačiće kako bi web stranica mogla pravilno funkcionirati i omogućiti vam kretanje po web mjestu i korištenje njegovih značajki. Vegos d.o.o. strogo potrebni kolačići mogu vas identificirati i kao prijavljene na web mjestu i osigurati da se možete povezati sa sigurnim područjima web stranice. Ako odlučite da ne prihvatate ove kolačiće, više nećete moći koristiti Veb stranicu ili njegove dijelove ili više neće funkcionirati pravilno.

Sljedeća lista kolačića je ona koja se koristi na web mjestu koju smo identificirali kao strogo potrebne kolačiće:

 • ASPNET_SessionId,
 • ASPXAUTH,
 • Esparto sesija,
 • Media Center

Kolačići performansi – prikupljajte informacije o tome kako koristite web stranicu kako bismo poboljšali kvalitetu web stranice i usluge.

Vegos d.o.o. nije identificirao nikakve kolačiće koji se koriste na web stranici koji su klasificirani kao kolačići performansi.

Kolačići funkcionalnosti – pružaju vam poboljšanu funkcionalnost web stranice omogućavanjem Vegos d.o.o. da se prisjetite izbora koje ste napravili na web mjestu ili da poboljšate vaše buduće posjete web mjestu.

Kolačići funkcionalnosti korišteni na web stranici pružaju vam poboljšanu funkcionalnost web stranice i omogućavaju Vegos d.o.o. da biste zapamtili svoje korisničko ime i lozinku za sljedeće posjete te vas identificirali pomoću jedinstvenog identifikatora korisnika kao korisnika koji se vraća.

Ovi kolačići mogu deliti informacije sa partnerima za pružanje usluga na našoj Veb lokaciji. Podijeljene informacije koriste se samo za pružanje usluge, proizvoda ili funkcije, a ne u bilo koje druge svrhe.

Sljedeća lista kolačića nalazi se na našoj web stranici koju smo prepoznali kao kolačiće funkcionalnosti:

 • Korisničko ime i lozinku,
 • Automatski kolačić za automatsku prijavu,
 • BCSI-CSAC1102EC,
 • eService Engleski,
 • JSESSIONID,
 • eSupportUserName
 • CF4EMPWD,
 • CF4EMUSER

Ciljanje / zasnovano na interesu i dijeljenje kolačića – ovi kolačići prikupljaju određene podatke o navikama pregledavanja korisnika i prilagođavaju vaše iskustvo pregledavanja na web mjestu. Ove vrste kolačića može postaviti Vegos d.o.o. ili trećim stranama za oglašavanje.

Kolačići na temelju ciljanja / interesa i dijeljenje koji se koriste na web mjestu pamte da je korisnik posjetio web mjesto, a te se informacije dijele s drugim organizacijama poput oglašivača. Te organizacije vam tada pružaju više ciljanih oglasa koji su relevantniji za vas i vaše interese. Često su ovi kolačići povezani sa funkcionalnošću web stranice koju pruža druga organizacija

Kolačići ove prirode koji se koriste na web mjestu prikupljaju podatke samo na temelju IP adrese koju koristite. Te se informacije koriste za informiranje o proizvodima i / ili uslugama koji bi vas mogli zanimati. Ovi kolačići mogu također pružiti reklamnim agencijama informacije o vašoj posjeti kako bi vam mogli predstaviti oglase koji bi vas mogli zanimati. Za više informacija o ovoj vrsti oglašavanja na temelju interesa i kako isključiti ovu funkciju posjetite www.youronlinechoices.co.uk.

Sljedeća lista kolačića nalazi se na našoj web stranici koju smo identificirali kao ciljanje / zasnovanje na interesu i dijeljenje kolačića:

 • Google Analytics,
 • TRACKING_HELPER,
 • Pretražite snimanje ključne riječi

Upravljanje preferencijama kolačića

Neke kolačiće koje koristi Web stranica poslužujemo mi, a neke treće strane koje isporučuju usluge u naše ime.

Možete odbiti postavljanje kolačića promjenom postavki vašeg pregledača. Više informacija o kolačićima i kako blokirati kolačiće je dostupno na adresi www.allaboutcookies.org. Imajte na umu, međutim, da blokiranjem ili brisanjem kolačića možda nećete u potpunosti iskoristiti web mjesto.

Pored kolačića, Vegos d.o.o., može postaviti i praćenje Gifova. ili trećih strana u vezi s vašim korištenjem Veb stranice. Gifs za praćenje male su slikovne datoteke unutar sadržaja Veb stranice ili tijela Vegos d.o.o. marketing e-mailova ili biltena tako da Vegos d.o.o. ili treće strane mogu razumjeti koje